Пиле фрикасе

Източник: Бон Апети
Дата: 10.04.2002
Пиле фрикасе
 
Необходими продукти:
1 пиле
1 връзка пресен чесън
2 стръка прясна салвия (1 ч. л. суха, градински чай)
250 мл бяло вино
олио
50 г брашно
2-3 с. л. краве масло
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле фрикасе
Пилето се нарязва на порционни парчета, посолява се, овалва се в брашно и се запържва. Изважда се и се отцежда от мазнината.
2
Пиле фрикасе 2
В същата мазнина се запържва нарязан на колелца чесън, прибавя се салвията, деглазира се с виното.
3
Пиле фрикасе 3
Пилето заедно със соса се поставя в тава и се пече 40 минути при температура 180 градуса. След това се разпределя в чинии.
4
Пиле фрикасе 4
Сосът се претрива през гевгир. В кравето масло за 2 минути се запържва брашното, след което се разрежда със соса.
5
Пиле фрикасе 5
Сосът се вари няколко минути, овкусява се и с него се заливат порциите пиле.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: