Пиле "Луизиана"

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Пиле \
 
Необходими продукти:
1 пиле
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. риган
1 стрък розмарин (1/2 ч. л. сух)
1 ч. л. сол
1 дафинов лист
олио за пържене
2 стръка чесън
1 глава лук
2 чушки
1 буркан стерилизирани домати
250 г ориз
червен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле \В подходящ за задушаване съд се сгорещява малко мазнина и се изсипват нарязаните лук и чушки. След като леко омекнат, се налива и малко вода.
2
Пиле \Пилето се транжира, като гръдният кош и кожата се отстраняват, а отделеното месо се нарязва на парчетата и се поставя при зеленчуците. Овкусява се с дафиновия лист, солта и червения пипер и се задушава около 20 минути, като се прибавя и нарязаният надребно чесън.
3
Пиле \Доматите се пюрират, добавят се към пилето и се оставя да ври още 15–20 минути. След това се овкусява с розмарина, ригана и мащерката и се разбърква.
4
Пиле \В кипнала подсолена вода се сипва оризът. След като се свари, се отцежда и от него се оформя канапе за пилето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта