Пиле "Лупо"

Гост: Любо Ганев
Източник: Бон Апети
Дата: 16.06.2001
Пиле
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки гърди
2 чушки
4 рулца от раци
4 филии шунка (100 г)
1/2 в. ч. бяло вино
сол и черен пипер на вкус
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. босилек
1 ч. л. червен пипер
1 ч. ч. олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Пиле
Гърдите се поставят между два найлонови плика и се изтъняват с чукче. Поръсват се с виното, посоляват се и се подправят със смлян черен пипер. Оставят се да отлежат 10 минути.
2
Пиле
Всяко рулце се нарязва на две. Чушката се реже на тънки лентички. Във всяко парче пиле се поставят по две лентички чушка, филийка шунка и разрязани на две рулца от раци. Оформя се руло.
3
Пиле
Рулата се овалват в размесеното с подправките брашно. Пържат се в предварително загрято олио. (Важно е да се запържи първо страната, където са залепени двата края на гърдите.) Пърженето трае по 10-15 минути, като рулата се обръщат поне четири пъти.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: