Пиле паприкаш

Дата: 13.09.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
2-3 с. л. червен пипер
4 с. л. олио
1 глава кромид лук
2 зелени чушки
2 червени чушки
200 г пресни печурки
300 г домати
150 мл течна сметана
1 ч. л. сух естрагон
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле паприкашЧушките се нарязват на тънки лентички, лукът - наситно.
2
Пиле паприкаш 2Лукът се сотира за 2-3 минути в тенджера със сгорещено олио, прибавят се чушките и след още няколко минути се налива малко вода.
3
Пиле паприкаш 3Запържените зеленчуци се овкусяват с червен пипер и се разбъркват. Добавят се печурките (цели) и се оставя да къкри на слаб огън около 10 минути.
4
Пиле паприкаш 4Пилето се обезкостява, кожата се отстранява и месото се нарязва на кубчета.
5
Пиле паприкаш 5Месото се сипва в тенджерата и се долива още малко вода.
6
Пиле паприкаш 6Ястието се посолява и се оставя да къкри 10-15 минути.
7
Пиле паприкаш 7След това се прибавят обелените, почистени от семето и нарязани на малки кубчета домати.
8
Пиле паприкаш 8Ястието се подправя с естрагон, залива се със сметаната и се оставя на огъня още около 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2014
С предварително подготвени продукти става буквално за минути /топлинообработено месо/. Ще стане вкусно с всякакъв вид месо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта