Пиле паприкаш

Съвременен вариант на познатото унгарско ястие от месо и зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 13.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
150 мл течна сметана
300 г домати
200 г пресни печурки
2 червени чушки
2 зелени чушки
1 глава кромид лук
4 с. л. олио
2-3 с. л. червен пипер
1 ч. л. сух естрагон


Начин на приготвяне:
1
Пиле паприкаш
Чушките се нарязват на тънки лентички, лукът - наситно.
2
Пиле паприкаш 2
Лукът се сотира за 2-3 минути в тенджера със сгорещено олио, прибавят се чушките и след още няколко минути се налива малко вода.
3
Пиле паприкаш 3
Запържените зеленчуци се овкусяват с червен пипер и се разбъркват. Добавят се печурките (цели) и се оставя да къкри на слаб огън около 10 минути.
4
Пиле паприкаш 4
Пилето се обезкостява, кожата се отстранява и месото се нарязва на кубчета.
5
Пиле паприкаш 5
Месото се сипва в тенджерата и се долива още малко вода.
6
Пиле паприкаш 6
Ястието се посолява и се оставя да къкри 10-15 минути.
7
Пиле паприкаш 7
След това се прибавят обелените, почистени от семето и нарязани на малки кубчета домати.
8
Пиле паприкаш 8
Ястието се подправя с естрагон, залива се със сметаната и се оставя на огъня още около 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2019
Много вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2014
С предварително подготвени продукти става буквално за минути /топлинообработено месо/. Ще стане вкусно с всякакъв вид месо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: