Пиле по Липовански

Вкусна българска рецепта
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 28.06.2015
Пиле по Липовански
Пиле по Липовански
Пиле по Липовански
Пиле по Липовански
Пиле по Липовански
 
Необходими продукти:
1 пиле (1,5 кг)
500 г лук
400 г стерилизирани домати
120 г слънчогледово масло
200 г моркови
100 г целина
700 г картофи
30 г доматено пюре
2 г черен пипер
3 г чубрица
30 г краве масло
6 яйца (300 г)
50 г брашно
12 г сол
300 мл прясно мляко
100 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Пилето се изчиства, измива се и се сварява цяло. Още горещо се обезкостява и се нарязва на парчета.
2
Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината и последователно се прибавят останалите зеленчуци (също ситно нарязани) и доматеното пюре. Заливат се с малко бульон и се задушават до омекване. Прибавят се подправките.
3
В отделен съд се нареждат на пластове зеленчуци, месо, зеленчуци и ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна.
4
От млякото, брашното и яйцата се приготвя смес, с която се залива ястието, поръсва се с настърган кашкавал, слага се маслото и се пече още 10 минути.



Съвет:
Можете да покриете и с бешамелова паста.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: