Пиле по пиратски

Източник: Бон Апети
Дата: 24.03.2004
Пиле по пиратски
 
Необходими продукти:
200 пилешко филе
1 палачинка
1 глава лук
3 с. л. олио (50 мл)
1/2 в. ч. бяло вино
1 скилидка чесън
1/4 връзка стебла магданоз
1/4 ч. л. микс подправка за барбекю
150 мл гъбена саламура
100 г брашно
100 г стерилизирани печурки
3 с. л. олио (50 мл)


Начин на приготвяне:
1
Пиле по пиратски
Месото се нарязва на късчета и се запържва 2–3 минути в сгорещено олио. Прибавят се наситнените лук и чесън, пържи се още 3–4 минути. Овкусява се с подправката за барбекю и нарязаните стебла магданоз. Сипва се виното, изчаква се да се изпари и се оттегля от котлона.
2
Пиле по пиратски 2
Гъбеният сос се приготвя, като брашното се запържва до златисто в сгорещената мазнина. Добавят се нарязаните на филии печурки и гъбената саламура, посолява се и сосът се оставя на котлона, докато се уплътни.
3
Пиле по пиратски 3
При сервиране палачинката се поставя в глинено гювече и в нея се изсипва пилешката смес. Завива се, полива се с гъбения сос и се изчаква около 5 минути, за да се поеме сосът.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: