Пиле с бадеми и зелен фасул по китайски

Източник: Бон Апети
Дата: 12.07.2004
Пиле с бадеми и зелен фасул по китайски
 
Необходими продукти:
400–500 г зелен фасул
1 ч. л. сол
300 г пилешки гърди
2 с. л. нишесте
60 мл бяло вино
1 ч. л. соев сос
1 глава лук
2–3 резена пресен джинджифил (1/2 ч. л. смлян)
5–6 с. л. олио
50–60 г бадеми
1 кубче пилешки бульон
сусамово олио


Начин на приготвяне:
1
Пиле с бадеми и зелен фасул по китайски
Пилешките гърди се нарязват на малки късчета.
2
Пиле с бадеми и зелен фасул по китайски 2
В купа се изсипва 1 с. л. от нишестето, постепенно се разбърква с 2 с. л. от бялото вино и се овкусява със соев сос. В тази смес се овалва месото и се оставя да престои 30 минути.
3
Пиле с бадеми и зелен фасул по китайски 3
Зеленият фасул се измива и се нарязва наедро. Сварява се за около 15–20 минути в подсолена вода, след това се отцежда и се изплаква със студена вода.
4
Пиле с бадеми и зелен фасул по китайски 4
Лукът се нарязва наситно. Джинджифилът се обелва, нарязва се надребно и се добавя при лука.
5
Пиле с бадеми и зелен фасул по китайски 5
В уок (дълбок тиган) се налива олиото и за 30–40 секунди се запържват бадемите, докато започнат да се пукат. Ядките се отстраняват и на силен огън в същото олио се запържват при непрекъснато бъркане лукът и джинджифилът за 2–3 минути. Слага се маринованото месо и пърженето продължава още 4–5 минути, като парченцата се разбъркват непрекъснато.
6
Пиле с бадеми и зелен фасул по китайски 6
Останалото нишесте се накисва в чаша с бялото вино. Към месото се прибавя зеленият фасул, овкусява се със соевия сос, разтворения в 200 мл вода пилешки бульон, накиснатото нишесте, сусамовото олио и бадемите и се пържи още 1 минута.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: