Пиле с бели сирена в лозови листа по гръцки

Гост: Вангелис Дрискас, водещ на кулинарно шоу по Алфа TV, Гърция
Източник: Бон Апети
Дата: 25.11.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. пилешко филе
10-15 стерилизирани лозови листа
3-4 с. л. зехтин
100 г овче сирене
100 г козе сирене
100 г сирене "Дунавия"
1 белтък
1 с. л. нарязан магданоз
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. босилек
1/2 буркан стерилизирани домати
4 с. л. зехтин
2 с. л. магданоз
1 ч. л. босилек
1 ч. л. риган
1 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Пиле с бели сирена в лозови листа по гръцки
Филето се разрязва, така че да се разгърне добре и да се получи шницел.
2
Пиле с бели сирена в лозови листа по гръцки 2
В подходяща купа се смесват трите сирена, белтъкът и подправките за плънката и се разбъркват добре.
3
Пиле с бели сирена в лозови листа по гръцки 3
Лозовите листа се разстилат в готварско алуминиево фолио. В тях се слага месото, а върху него – плънката от сирене. Навива се на руло, а краищата се увиват като бонбонче.
4
Пиле с бели сирена в лозови листа по гръцки 4
Рулцата се слагат в тава. Налива се зехтинът и малко от саламурата на лозовите листа и се пече 20-30 минути в умерено загрята фурна (при температура 180 градуса). Оставя се да се охлади, след което фолиото се отстранява.
5
Пиле с бели сирена в лозови листа по гръцки 5
Доматите се пасират, след това се подправят със зехтин, магданоз, босилек, риган и захар. Сосът се кипва за 5 минути. Сармите се разрязват и се слагат в порционни чинии. Гарнират се с картофено пюре и се украсяват с доматения сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: