Пиле с броколи и печурки

Дата: 14.02.2016
Източник: Denitsa Petkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Пиле с броколи и печурки
 
Необходими продукти:
450 г пилешки гърди (без кожа)
1/4 ч. ч. брашно
1 ч. ч. пилешки бульон
1/4 ч. ч. мед
1/4 ч. ч. соев сос
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
6 ч. ч. броколи
1 малка глава лук
300 г печурки
 

Начин на приготвяне:
1
Отстранете излишната мазнина от пилешките гърди и ги подсушете с кухненска хартия. Нарежете ги на кубчета. В средно голяма купа смесете пилешкото месо с брашното, и разбъркайте. Извадете месото в чиния, а брашното оставете в купата.
2
В купата с брашното сипете пилешкия бульон, меда, соевия сос и настъргания чесън. Разбъркайте, докато съставките се смесят добре.
3
Загрейте уок тиган на умерен огън и добавете 1 с. л. зехтин. Когато зехтинът се сгорещи, добавете пилешкото и го разпределете равномерно. Оставете така 1 минута, след което бъркайте в продължение на 5 минути или докато покафенее. След това извадете пилешкото от тигана.
4
Сипете 1 с. л. зехтин в същия уок тиган. Когато зехтинът се сгорещи, добавете накъсаните броколи, нарязаните лук и гъби. Бъркайте в продължение на 4 минути или докато гъбите омекнат и броколите станат хрупкави.
5
Разбъркайте соса още веднъж, след което го добавете към зеленчуците. Гответе на умерен огън, докато кипне, като бъркате постоянно. Оставете да къкри около 2 минути, или докато сосът се сгъсти. Добавете пилешкото месо и гответе около минута. Накрая посолете на вкус.


Съвет:
Сервирайте върху горещ ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


210 ДУШИ ОНЛАЙН
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта