Пиле с червено френско грозде

Дата: 19.04.2010
Източник: Бон Апети
Пиле с червено френско грозде
 
Необходими продукти:
300 г пилешко филе
сол на вкус
2 с. л. зехтин
1 с. л. олио
40 г краве масло
1 домат
1 зелена чушка
1 пакет нудълс (200 г)
сок от 1 портокал (200 г)
2 скилидки чесън
100 мл соев сос
50 г червено френско грозде
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се нарязва на парчета и се маринова с накълцания чесън, портокаловия сок и соевия сос. Престоява поне 2 часа, след което се приготвя, като се запича на силно нагорещен тиган с маслото и олиото, докато се получи златист цвят. Слага се за около 5 минути във фурна, нагрята на 220 градуса.
2
Зеленчуците се нарязват наситно и се задушават в зехтина. Накрая се добавя червеното френско грозде и сварените нудълс, овкусява се със сол и черен пипер и всичко се разбърква.
3
Ястието се сервира, като спагетите се слагат за основа, отгоре се подрежда пилешкото, за да поеме от крехкия аромат на гроздето и пресните зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта