Пиле с чесън и лимон

Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2001
Пиле с чесън и лимон
 
Необходими продукти:
1 стрък зелен лук
5-6 стръка магданоз
сокът от 2 лимона
4 с. л. оцет
1 ч. л. сол
1 ч. л. риган
сол
1 пиле
1 кг картофи
1 к. ч. олио
2 стръка чесън



Начин на приготвяне:
1
Пиле с чесън и лимон
Пилето се нарязва на порционни парчета. Посоляват се и се поръсват с черен пипер.
2
Пиле с чесън и лимон 2
Картофите се обелват, нарязват се на кръгчета и се запържват в олиото. След това се отцеждат и се поставят в глинен гювеч. Отгоре се нареждат порциите пиле.
3
Пиле с чесън и лимон 3
Лукът и чесънът се нарязват надребно и се размесват с лимоновия сок, магданоза, солта, ригана и оцета. Сместа се изсипва в гювеча, добавя се олиото от пържените картофи. Пече се във фурна 1 1/2 часа при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: