Пиле с чесън по китайски

Източник: Бон Апети
Дата: 06.06.2001
Пиле с чесън по китайски
 
Необходими продукти:
500 г пилешки гьрди
1 белтьк
2 с. л. нишесте
3 с. л. оризово вино (шери)
3 стръка зелен лук
1 стрък чесьн
1 резен джинджифл (1/2 ч. л. сух)
4 с. л. олио
2 ч. л. захар
2 ч. л. оцет (ябьлков)
2 с. л. соев сос
1/2 ч. ч. вода


Начин на приготвяне:
1
Пиле с чесън по китайски
Месото се нарязва на еднакви по големина кубчета със страна 1 см. В купа се размесват продуктите за мариноване и месото се oставя да отлежи 30 минути.
2
Пиле с чесън по китайски 2
В загрят уок се сипват 3 с. л. олио и се оставя да запуши. Поставя се месото и се пържи на силен огън при непрекъснато бъркане 3-4 минути. След това се слага в гевгир, за да се отцеди мазнината.
3
Пиле с чесън по китайски 3
В купа се смесват съставките за заливката. Зеленият лук се нарязва по диагонал, чесънът - на малки парчета, джинджифилът - на много ситно. Загрява се 1 с. л. олио и за 30 секунди се запържват нарязаните зеленчуци.
4
Пиле с чесън по китайски 4
Пилешкото се връща обратно в уока и се бърка още 3-4 минути. Добавя се заливката, силата на огъня се намалява и ястието се оставя за 1-2 минути, докато се сгъсти.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: