Пиле с грах и гъби

Дата: 21.07.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешки пържоли (от бут)
50 г бекон
300 г печурки
1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
250 мл пилешки бульон
100 мл бяло вино
200 г замразен грах
4 стръка копър
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле с грах и гъбиКожата на пилешките пържоли се отстранява.
2
Пиле с грах и гъби 2Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашно.
3
Пиле с грах и гъби 3Запържват се в зехтина, от двете страни – до златисто.
4
Пиле с грах и гъби 4След това се изваждат от съда и се разрязват надве.
5
Пиле с грах и гъби 5Гъбите се почистват, нарязват се наедро и се запържват заедно с нарязания на кубчета бекон.
6
Пиле с грах и гъби 6След това всичко се изважда и в същия съд се запържват наситнените лук и чесън.
7
Пиле с грах и гъби 7Връщат се гъбите, беконът и пилешкото месо.
8
Пиле с грах и гъби 8Деглазира се с виното.
9
Пиле с грах и гъби 9Налива се бульонът и се готви 15–20 минути на слаб огън, под капак. Ако е необходимо, се наливат 200–300 мл вода.
10
Пиле с грах и гъби 10Добавят се грахът и наситненият копър, готви се още 3–5 минути и се овкусява със сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта