Пиле с грах

Дата: 15.01.2009
Източник: Бон Апети
Пиле с грах
 
Необходими продукти:
1 пиле
1-2 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
6-7 с. л. олио
1 морков
1 глава лук
3-4 печени червени чушки
1/2 буркан домати
500 г замразен грах
черен пипер, куркума и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле с грахПилето се разрязва на две половини, като се счупва тазовата кост и се отделят бутчетата и гърдите.
2
Пиле с грах 2Поръсва се обилно с черен пипер, сол и куркума.
3
Пиле с грах 3Овкусеното месо се запържва равномерно от двете страни до зачервяване в 2-3 с. л. загрято олио.
4
Пиле с грах 4Запърженото месо се изважда от тенджерата и в същата мазнина се слагат нарязаните наситно лук и морков.
5
Пиле с грах 5Прибавя се грахът и се сипва гореща вода.
6
Пиле с грах 6Месото се връща в тенджерата с граха.
7
Пиле с грах 7Консервираните чушки се нарязват наедро и се смесват с ястието.
8
Пиле с грах 8Разбърква се с доматите и се посолява.
9
Пиле с грах 9Останалото олио се затопля в отделна касерола.
10
Пиле с грах 10Поръсва се с брашно и червен пипер, разбърква се смесва с граха. След като ястието кипне, се вари още 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2015
Само нарязах месото на кубчета, много вкусно ! Благодаря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


291 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта