Пиле с къри и леща

Дата: 27.11.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г зелена леща
2 стръка праз
2 моркова
3 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
2 с. л. къри
6 с. л. зехтин
4 пилешки пържоли от бут с кожа
400 г пасирани домати от консерва
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле с къри и лещаМорковите се обелват и се нарязват наситно. Празът се почиства под течаща вода, след това се наситнява. Чесънът и джинджифилът също се режат наситно и се запържват на умерен огън в 3 с. л. от зехтина, докато омекнат. Прибавят се морковите, след като и те се запържат, се сипва празът.
2
Пиле с къри и леща 2Когато зеленчуците омекнат, се подправят с 1 с. л. от кърито.
3
Пиле с къри и леща 3Всичко се запържва добре, слага се лещата и се наливат 600 мл вода. Сипват се и доматите, прибавят се и наситнените дръжки от магданоз. Оставя се на котлона, докато лещата омекне.
4
Пиле с къри и леща 4Пилешкото месо се подправя със сол, черен пипер и останалото къри. Пържи се в останалия зехтин до златисто от всички страни.
5
Пиле с къри и леща 5Към готовата леща се слагат сол и черен пипер на вкус, разбърква се, наливат се около 250 мл вода и се поставя месото. Задушават се до готовност на месото. Ястието се сервира с накълцаните листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2013
Получи се страхотно, благодаря за рецептата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта