Пиле с маслини

Гост: Милена Филчева
Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2006
Пиле с маслини
 
Необходими продукти:
1 пиле (800 г)
200 г обезкостени черни маслини
60 г краве масло
1/2 глава червен лук
2-3 дафинови листа
1 с. л. гранулирана зелена подправка
1 с. л. брашно
2 щипки черен пипер
1 щипка мащерка
3-4 картофа
1 връзка зелен лук
4 с. л. заквасена сметана



Начин на приготвяне:
1
Пиле с маслини
Пилето се нарязва на порционни парчета и се запържва до златисто в нагорещеното масло. След това се прехвърля в по-дълбока тенджера, прибавят се и маслините.
2
Пиле с маслини 2
Брашното се запържва в останалата мазнина и се наливат около 150 мл вода. Червеният лук се нарязва наситно и се прибавя към соса. Овкусява се с гранулираната зелена подправка, мащерката и дафиновите листа.
3
Пиле с маслини 3
Пилето се залива с приготвения сос, след което се вари около 45 минути.
4
Пиле с маслини 4
Картофите се измиват добре и без да се белят, се опаковат в алуминиево фолио. Пекат се около 60 минути в предварително загрята фурна.
5
Пиле с маслини 5
Сосът към гарнитурата се приготвя, като зеленият лук се нарязва наситно, смесва се със заквасената сметана и се овкусява със сол.
6
Пиле с маслини 6
Изпечените картофи се разрязват на две, половинките леко се издълбават и се покриват с част от соса. Поднасят се като гарнитура към пилето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: