Пиле с ориз по мексикански

Източник: Бон Апети
Дата: 24.08.2001
Пиле с ориз по мексикански
 
Необходими продукти:
1 пиле
1-2 ч. ч. ориз
1 зелена чушка
1 глава лук
3 домата
3 скилидки чесън
1 в. ч. бяло вино
магданоз
6 с. л. олио



Начин на приготвяне:
1
Пиле с ориз по мексикански
Пилето се почиства, измива се, подсушава се и се посолява. Парчетата се запържват в тенджера с предварително сгорещено олио, докато добият златист цвят.
2
Пиле с ориз по мексикански 2
Изваждат се и в същата мазнина се пържи за 1 минута нарязаният надребно лук. Добавя се нарязаната на кубчета чушка и се разбърква още 1 минути. Доматите се почистват, нарязват се наситно и се прибавят в тенджерата.
3
Пиле с ориз по мексикански 3
Налива се бяло вино, посолява се и се връща месото. Задушава се 10 минути, докато се изпари течността. Оризът се сипва в тава за печене, върху него - сместа от тенджерата. Кипват се 3 1/2 чаши вода и се изливат при пилето. Поръсва се с 4-5 зърна черен пипер и нарязан магданоз. Пече се на фурна при температура 180 градуса, докато оризът “изпие” водата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: