Пиле с портокалово-джинджифилов сос

Ароматно пилешко, поднесено с гарнитура от ориз
Източник: Бон Апети
Дата: 27.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешко филе
80 мл светъл соев сос
2 портокала
2 скилидки чесън
50 г пресен джинджифил
2 с. л. лют сос „Шрирача“
1 ч. л. бял балсамов оцет
1 с. л. кафява захар
200 г ориз „Басмати”
2 с. л. царевично нишесте
4 с. л. олио
2 стръка пресен лук


Начин на приготвяне:
1
Пиле с портокалово-джинджифилов сос
Чесънът и джинджифилът се наситняват. Смесват се с настърганата портокалова кора, портокаловия сок, соевия сос, оцета, соса „Шрирача“ и кафявата захар, и се разбърква.
2
Пиле с портокалово-джинджифилов сос 2
Пилешкото филе се нарязва на ивички и се маринова в сместа поне за 1 час.
3
Пиле с портокалово-джинджифилов сос 3
След това месото се отцежда от маринатата.
4
Пиле с портокалово-джинджифилов сос 4
Поръсва се с нишестето.
5
Пиле с портокалово-джинджифилов сос 5
Запържва се в олиото, на висока температура, на няколко пъти – до златисто.
6
Пиле с портокалово-джинджифилов сос 6
Маринатата се сипва в съда при месото. Разбърква се, докато се уплътни и се оставя на котлона за 1–2 минути.
7
Пиле с портокалово-джинджифилов сос 7
Оризът се измива със студена вода и се сварява в около 600 мл вода или бульон.
8
Пиле с портокалово-джинджифилов сос 8
Ястието се сервира като от ориза се оформя канапе, отгоре се слага от пилето със соса и се поръсва с нарязания пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2016
Много вкусна рецепта! С удоволствие ще бъде повторена.
5.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Много добър вкус. Само следващия път ще сложа по-малко джинджифил,защото леко накъртваше.
4.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2015
На мен не ми хареса, защото вкусът беше сладко-горчив, късно погледнах, че рецептата няма сол; за любителите на сладкия вкус според мен е много добро :)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2015
Да, Лили, можеш да замениш соса Шрирача с чили сос и/или с лют сос по твой вкус и избор.
2.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2015
малко странем вкус, повечко е портокаловата кора.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: