Пиле с пюре от грах

Дата: 09.11.2009
Източник: Бон Апети
Пиле с пюре от грах
 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
1 с. л. майонеза
3 стръка див лук
1 с. л. краве масло
100 мл прясно мляко
500 г грах от консерва
див лук и грах за украса
2 с. л. краве масло
1 ч. л. горчица
1 с. л. мед
2 с. л. соев сос
3 с. л. зехтин
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зехтинът, соевият сос, медът и горчицата се смесват.

2
Филето се намазва с получената смес. Оставя се в хладилник за 15 минути и след това се запечатва в сух нагорещен тиган по 2–3 минути от всяка страна. Поставя се в намазнена тава и се пече 10 минути на 200 градуса.

3
Грахът се доварява 10 минути в 300 мл подсолена вода и млякото, след това се прецежда и се пасира. Претрива се през цедка. Към пюрето се добавят маслото, накълцаният див лук и майонезата, разбърква се добре.

4
В метален пръстен се оформя канапе от граховото пюре и върху него се поставя ветрило от нарязаното пилешко филе. Ястието се украсява с пера див лук и грах и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта