Пиле с пюре от грах

Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2009
Пиле с пюре от грах
 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
3 с. л. зехтин
2 с. л. соев сос
1 с. л. мед
1 ч. л. горчица
2 с. л. краве масло
див лук и грах за украса
500 г грах от консерва
100 мл прясно мляко
1 с. л. краве масло
3 стръка див лук
1 с. л. майонеза
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Зехтинът, соевият сос, медът и горчицата се смесват.

2
Филето се намазва с получената смес. Оставя се в хладилник за 15 минути и след това се запечатва в сух нагорещен тиган по 2–3 минути от всяка страна. Поставя се в намазнена тава и се пече 10 минути на 200 градуса.

3
Грахът се доварява 10 минути в 300 мл подсолена вода и млякото, след това се прецежда и се пасира. Претрива се през цедка. Към пюрето се добавят маслото, накълцаният див лук и майонезата, разбърква се добре.

4
В метален пръстен се оформя канапе от граховото пюре и върху него се поставя ветрило от нарязаното пилешко филе. Ястието се украсява с пера див лук и грах и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2021
Направих само пюрето за начало. Минаването през цедка ми се струва невъзможно , Може би трябва да се пасира с нещо течно но така не става. Макака е стигнал до същото заключение.
1.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2021
Получи се много вкусно, макар минаването на пюрето през цедка да беше непосилна задача за мен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: