Пиле с розмарин

Дата: 31.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за маринатата:
500 мл вода
80 г морска сол
1 стрък розмарин
4 скилидки чесън
1 ч. л. черен пипер на зърна
300 г лед
за пилето:
2 бр. цели пилешки гърди с кожа и кост
3 скилидки чесън
20 мл зехтин
50 г краве масло
200 мл бяло вино „Шардоне“
120 мл пилешки бульон
1 стрък розмарин
100 мл животинска сметана
250 г арпа фиде
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле с розмаринОколо 500 мл вода се загряват със солта за маринатата и леко счуканите зърна черен пипер. Когато солта се разтвори, течността се дърпа от котлона.
2
Пиле с розмарин 2Чесънът се счуква, обелва се и се слага в маринатата. Розмаринът също се счуква леко и се прибавя. Слагат се около 300 г лед и се бърка, докато се разтвори.
3
Пиле с розмарин 3Пилешкото филе се почиства от костите, без да се маха кожата, като се оформят четири филета.
4
Пиле с розмарин 4Поставят се в купа, заливат се със сместа и се оставят да се мариноват поне 2 часа.
5
Пиле с розмарин 5След това месото се подсушава и се готви в зехтина първо откъм кожата, а след това се запържва и от другата страна.
6
Пиле с розмарин 6Допича се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 10 минути.
7
Пиле с розмарин 7Арпа фидето се сварява в подсолена вода, отцежда се и се смесва с 30 г от маслото. Подправя се със сол и черен пипер и наситнения магданоз.
8
Пиле с розмарин 8Наситнените чесън и розмарин за соса се запържват в останалото масло.
9
Пиле с розмарин 9Налива се виното и когато се поизпари, се прибавя пилешкият бульон, и се готви, докато сместа се редуцира наполовина.
10
Пиле с розмарин 10Сипва се сметаната и се кипва. Сосът се овкусява със сол и черен пипер и се дърпа от котлона.

11
Пиле с розмарин 11Месото се реже на тънки парчета и се поднася с арпа фидето и със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2015
Да, Даниел, идеята е, да се охлади.
5.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2015
Амада, арпа фиде е вид паста, която може да се срещне под различни имена - например арпа, което идва от турски, критараки, което идва от гръцката дума критари, която означава ечемик. Орзо или ризи я наричат в Италия, известна е и като манестра. Мнозина оприличават външния й вид на ориз, но всъщност формата напомня на зърно пшеница или ечемик. Може да се намери в магазините на по-големите търговски вериги.
4.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2015
А това с леда за какво се прави, за да се охлади ли или има друг смисъл?
3.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2015
Благодаря. :) Незнаех, че арпа фиде и ризон е едно и също.
2.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2015
АМАДА Арпа фидето прилича на ориз,но е паста.Италианците му викат Ризон.В по-големите хипермаркети стои около макароните и другите видове паста.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта