Пиле със сини сливи

Дата: 23.04.2010
Източник: Бон Апети
Пиле със сини сливи
 
Необходими продукти:
1 голямо пиле
черен пипер на вкус
5–6 с. л. олио
1 връзка магданоз
1/2 к. ч. ориз
1 кубче бульон от гъби
1 с. л. червен пипер
1–2 пресни домата
1 чушка
1 морков
1 глава лук
300 г сушени сини сливи
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилето се нарязва на порции и се запържва в сгорещеното олио, докато се зачерви. Прибавят се почистените и нарязани наситно лук, морков, чушка и накрая – обелените и нарязани домати.
 
 

2
Овкусява се с червения пипер и разтворения в 2 ч. ч. топла вода бульон. След като заври, се добавят и измитите сливи. След около 10 минути се изсипва оризът, а след още 15 минути – нарязаният наситно магданоз. Поръсва се с черен пипер и се посолява, ако е необходимо.
3
След това се оттегля от огъня, прехвърля се в тавичка и се пече около 30 минути в сгорещена до 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


267 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта