Пиле със сминдух

Дата: 15.02.2010
Източник: Бон Апети
Пиле със сминдух
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки пържоли от бут
сол и черен пипер на вкус
резени лимон за украса
150 г краве масло
400 г моркови
400 г тиквички
200 г маргарин
200 мл соев сос
2 с. л. микс от подправки (сминдух, смлени тиквени семки,
олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешкото месо се маринова в микса от подправки, маргарина и соевия сос. Престоява около 2 часа в хладилник. На първия един час е добре да се разбърка хубаво, за да се маринова равномерно.
2
Тиквичките и морковите се почистват, измиват, морковите се белят и зеленчуците се режат на ленти с помощта на белачка. Бланшират се в подсолена вряща вода за около 5 минути. Изваждат се, отцеждат се и се сотират с маслото. Овкусяват се със сол и черен пипер.
3
Фурната се загрява на 220 градуса. Пилешките пържоли се запичат и от двете страни в тефлонов тиган, докато хванат коричка. Прехвърлят се в намазнена тавичка и се пекат във фурна за около 15 минути.
4
Ястието се сервира, като зеленчуците се подреждат в кръг, а пилето се поставя в средата. Гарнира се с резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта