Пиле със соев сос на уок

Японско биле с ориз басмати
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2014
Пиле със соев сос на уок
 
Необходими продукти:
225 г ориз „Басмати” или друг дълъг ориз
3 с.л. Кикоман соев сос
1с.л. мед
1с.л. „5 вкуса” (микс от анасон на прах, чесън , канела,
450 г пилешки гърди ( нарязани на тънко по дължина)
1 с.л. нарязан магданоз
1с.л. олио
1 глава глава лук, нарязана на тънки резени
2 червени чушки, изчистени от семките и нарязани на
150 г бейби царевички, разрязани на половина по дължина
150 г гъби „еноки” (вид азиатска тънка и дълга гъба)
малко Листа кориандър (за гарниране)

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Измийте добре ориза и го поставете в дълбок тиган. Залейте го с вода, която да е на около 2,5 см от ръба на ориза. Покрийте тигана и включете котлона, докато оризът заври, а когато това стане, намалете температурата на възможно най-ниска степен и оставете така да къкри за около 20 минути, докато водата се абсорбира.
2
През това време разбъркайте соевия сос, меда, магданоза и китайските подправки. Залейте с тази смес пилешкото месо, като добре оваляте парчетата, така че да поемат добре дресинга.
3
Загрейте олиото в голям уок тиган и запържете лука и чушките за 5 минути. Добавете царевицата и продължете да готвите за още 2 минути. После добавете и пилето с марината и оставете така на котлона за още 5 минути. Накрая сложете и гъбите и продължете да го готвите още 3-5 минути.

4
Сервирайте с вече сварения ориз и кориандъра.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: