Пиле със соев сос на уок

Дата: 04.02.2014
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
 
Необходими продукти:
225 г ориз „Басмати” или друг дълъг ориз
3 с.л. Кикоман соев сос
1с.л. мед
1с.л. „5 вкуса” (микс от анасон на прах, чесън , канела,
450 г пилешки гърди ( нарязани на тънко по дължина)
1 с.л. нарязан магданоз
1с.л. олио
1 глава глава лук, нарязана на тънки резени
2 червени чушки, изчистени от семките и нарязани на
150 г бейби царевички, разрязани на половина по дължина
150 г гъби „еноки” (вид азиатска тънка и дълга гъба)
малко Листа кориандър (за гарниране)
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
1.Измийте добре ориза и го поставете в дълбок тиган. Залейте го с вода, която да е на около 2,5 см от ръба на ориза. Покрийте тигана и пуснете котлона докато оризът заври, а когато това стане, намалете температурата на възможно най-ниска степен и оставете така да къкри за около 20 минути докато водата се абсорбира.
2.През това време разбъркайте соевия сос, меда, магданоза и китайските подправки. Залейте с тази смес пилешкото месо, като добре оваляте парчетата, така че да поемат добре дресинга.
3.Загрейте олиото в голям уок тиган и запържете лука и чушките за 5 минути. Добавете царевицата и продължете да готвите за още 2 минути. После добавете и пилето с марината и оставете така на котлона за още 5 минути. Накрая сложете и гъбите и продължете да го готвите още 3-5 минути.
4.Сервирайте с вече сварения ориз и кориандъра.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта