Пиле със сос „Бешамел“

Освен крехко месо и нежен сос, тук ще откриете арпаджик, гъби и превъзходен аромат на див лук, чесън и мащерка
Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2011
Пиле със сос „Бешамел“
 
Необходими продукти:
500 г пилешки пържоли
3 моркова
200 г арпаджик от консерва
200 г гъби
2 жълтъка
3 скилидки чесън
500 мл пилешки бульон
3–4 стръка мащерка
1/2 връзка магданоз
20 стръка див лук
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за сос „Бешамел“:
500 мл прясно мляко
5 с. л. краве масло
5 с. л. брашно
сол и индийско орехче на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле със сос „Бешамел“

Месото се нарязва на парчета и се овкусява със сол и черен пипер.

 


2
Пиле със сос „Бешамел“ 2

Запържва се с в олио до златисто.


 


3
Пиле със сос „Бешамел“ 3

Млякото за соса се затопля в тенджера.


4
Пиле със сос „Бешамел“ 4

Маслото се сгорещява в касерола и към него се прибавя брашното. Запържва се до светло кафяв цвят.


5
Пиле със сос „Бешамел“ 5

Когато млякото се стопли, при непрекъснато бъркане се прибавя към брашното. Продължава да се бърка до сгъстяване на соса. Когато той е готов, се овкусява със сол и индийско орехче.

 


6
Пиле със сос „Бешамел“ 6

Морковите се нарязват на шайби, гъбите – на кубчета, а чесънът – наситно.


7
Пиле със сос „Бешамел“ 7

В друг съд се загрява олио и чесънът се запържва в него за 1 минута. Добавят се морковите и гъбите. Овкусява се мащерка, сол и черен пипер.


 


8
Пиле със сос „Бешамел“ 8

Прибавя се пилешкият бульон и се оставя да ври на умерен огън.


 


9
Пиле със сос „Бешамел“ 9

Когато зеленчуците омекнат се слага арпаджикът и се задушава още няколко минути.


10
Пиле със сос „Бешамел“ 10

Зеленчуците се добавят към сос „Бешамел“ при непрекъснато бъркане.


11
Пиле със сос „Бешамел“ 11

Жълтъците се разбиват с лимоновия сок. Към тях се сипва малко от бешамела и се разбърква. После жълтъците се добавят към соса и отново се разбърква.


12
Пиле със сос „Бешамел“ 12

Пилето се смесва се соса, разбърква се и се сервира. Дивият лук и магданозът се наситняват и се поръсват върху ястието.


 


 


Съвет:


Според това, каква е желаната гъстота на соса, количеството на млякото може да се променя.


 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2013
Чудесно е! Много се радвам наразнообразни рецепти с пилешко!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: