Пиле със зелен пипер в бутертесто

Пита от бутертесто, пълнена с пилешки гърди, дробчета и бекон, с мекия вкус на стрит зелен пипер
Източник: Бон Апети
Дата: 21.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
100-150 г пилешки дробчета
50-80 г бекон
2 листа бутертесто
1 яйце
1-2 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
1 ч. л. стрити зърна зелен пипер
1/2 ч. л. сол
галета за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Пиле със зелен пипер в бутертесто
Кожата на пилето се отстранява. Месото се обезкостява и се нарязва наситно заедно с бекона и дробчетата.
2
Пиле със зелен пипер в бутертесто 2
Месото се посолява и се поръсва със стритите зърна зелен пипер и наситнения магданоз.
3
Пиле със зелен пипер в бутертесто 3
Добавя се наситненият чесън и всичко се размесва добре.
4
Пиле със зелен пипер в бутертесто 4
От един лист бутертесто се изрязва диск, като за шаблон се използва кръгла тава.
5
Пиле със зелен пипер в бутертесто 5
Дискът се поставя в по-голяма, правоъгълна тава и върху него се разпределя плънката, така че от външната страна на кръга да остане ивица непокрито тесто.
6
Пиле със зелен пипер в бутертесто 6
Плънката се поръсва обилно с галета и се полива с жълтъка.
7
Пиле със зелен пипер в бутертесто 7
Непокритата ивица тесто се намазва с разбития белтък.
8
Пиле със зелен пипер в бутертесто 8
По същия начин, но с малко по-малък шаблон (по-малка тава) се изрязва втори диск от втория лист тесто. Набрашнява се и се разточва леко.
9
Пиле със зелен пипер в бутертесто 9
С този диск се покрива плънката, като краищата на двата листа се притискат добре, за да се "запечатат".
10
Пиле със зелен пипер в бутертесто 10
Кората се намазва с белтък и по желание се украсява с формички, изрязани от останалото тесто. Пилето се пече около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: