Пиле „Сюпрем“

Гост: Ивайло Ципаров
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пиле „Сюпрем“
 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
100-150 г сирене „Ементал”
2 шайби ананас
черен пипер и сол на вкус
зехтин за пържене
1/2 в. ч. бяло вино
60-70 мл зехтин
50-60 г масло
2-3 картофа
80 мл прясно мляко
3 скилидки печен чесън
1 щипка индийско орехче
черен пипер и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пиле „Сюпрем“
Пилешките гърди се поръсват със сол и черен пипер на вкус и се запържват в сгорещен зехтин.
2
Пиле „Сюпрем“ 2
Сварените и обелени картофи се намачкват на пюре. Прибавят се прясното мляко, индийското орехче, пресованите скилидки чесън, черен пипер и сол на вкус. Готовото пюре се претрива през гевгир.
3
Пиле „Сюпрем“ 3
Върху пилешките филета се поставя по една шайба ананас и се настъргва сирене „Ементал“. Поставят се в покрита с хартия за печене тавичка и се пекат 10-15 минути в загрята на 150-160 градуса фурна.
4
Пиле „Сюпрем“ 4
Виното за соса се сипва в загрят тиган, прибавят се маслото и зехтинът и се разбърква. Запеченото пилешко филе се залива със соса, гарнира се с картофеното пюре и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: