Пиле териаки

Дата: 09.03.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
100 мл соев сос
2 скилидки чесън
1-2 с. л. олио
1/2 ч. л. настърган джинджифил
2 домата
10-12 листа пресен босилек
2 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле териакиБутчетата се нарязват на порционни парчета.
2
Пиле териаки 2Скилидките чесън, джинджифилът, соевият сос и олиото за маринатата се смесват и се пасират.
3
Пиле териаки 3Месото се залива с приготвената смес, разбърква се и се маринова от 2 до 24 часа.
4
Пиле териаки 4Маринованите бутчета се пекат върху предварително загрят тиган по около 1 минута от всяка страна.
5
Пиле териаки 5След това се поставят в йенска тенджера и се заливат с останалата част от маринатата.
6
Пиле териаки 6Съдът се затваря с алуминиево фолио и бутчетата се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 5-7 минути. След това фолиото се отстранява и месото се пече още 10-13 минути.
7
Пиле териаки 7Доматите се нарязват на дебели шайби и се слагат в купа.
8
Пиле териаки 8Подправят се с наситнен босилек, поливат се със зехтин и се посоляват.
9
Пиле териаки 9Овкусените домати се слагат в загрят тиган и се запичат за около 20 секунди.
10
Пиле териаки 10Ястието се сервира, като в порционна чиния се слагат шайби домат и върху тях се редят порциите пилешко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта