Пиле за коронация

Това ястие е абсолютното доказателство, че дори и на едно толкова важно събитие, като короноването на Кралицата, английската практичност побеждава суетата
Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2012
Пиле за коронация
 
Необходими продукти:
1 пиле (около 1,5 кг)
200 г майонеза
200 г кисело мляко
1 глава шалот
50 г сушени кайсии
2 с. л. зехтин
1 парче пресен джинджифил (4 см)
2 ч. л. сос „Уорчестър“
1 пръчка канела
5 зърна черен пипер
1 щипка шафран
1 дафинов лист
2 с. л. къри
1 ч. л. сол
200 г жасминов ориз за гарниране
филирани бадеми за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пиле за коронация

В дълбок съд се слага пилето с гърдите нагоре. Добавят се дафиновият лист, половината джинджифил, нарязан на шайби, пиперът, шафранът, солта и канелата. Залива се със студена вода, колкото да покрие пилето. Кипва се и се готви на слаб огън, като се отпенва, докато месото стане готово.

 


2
Пиле за коронация 2

Пилето се изважда и се оставя да се охлади. След това се обезкостява и месото се накъсва или се нарязва на хапки.

 


3
Пиле за коронация 3

Шалотът, кайсиите и останалият джинджифил се нарязват наситно. В касерола се загрява зехтин и в него се запържват джинджифилът и шалотът. Прибавят се кайсиите и се деглазира със 100 мл от бульона на пилето.

 


4
Пиле за коронация 4

Прибавят се кърито, киселото мляко, майонезата и соса „Уорчестър“.

 


5
Пиле за коронация 5

След като месото се охлади напълно, се овкусява с майонезената смес.

 


6
Пиле за коронация 6

Сервира се с предварително сварения жасминов ориз. Поръсва се с бадемите.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: