Пилешка мусака с гъби и печени чушки

Дата: 04.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле (1,7 кг)
4 с. л. олио
200 мл бяло вино
350 мл пилешки бульон
200 г гъби
700 г картофи
4 червени печени чушки
3 моркова
1 глава лук
4 скилидки чесън
2 листенца салвия
1/4 връзка магданоз
2 яйца
200 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешка мусака с гъби и печени чушкиПилето се обезкостява, кожата се отстранява, а месото се смила.
2
Пилешка мусака с гъби и печени чушки 2Лукът и чесънът се наситняват.
3
Пилешка мусака с гъби и печени чушки 3Гъбите се обелват и се нарязват на кубчета. По същия начин се ражат чушките и обелените моркови и картофи.
4
Пилешка мусака с гъби и печени чушки 4В 2 с. л. олио се запържват лукът и чесънът. Добавя се месото и се запържва. Овкусява се с наситнена салвия, сол, черен пипер.
5
Пилешка мусака с гъби и печени чушки 5В останалото олио се запържват морковите. Добавят се гъбите, когато леко се запържат, се сипват чушките.
6
Пилешка мусака с гъби и печени чушки 6Налива се бульонът и се сипват картофите. Оставя се течността да изври. Овкусява се със сол и черен пипер и се прибавя наситненият магданоз.
7
Пилешка мусака с гъби и печени чушки 7Половината зеленчуци се сипват в тавата, после половината месо, пак зеленчуци и пак месо. Залива се с виното.
8
Пилешка мусака с гъби и печени чушки 8Пече се на 180 градуса с вентилатор за 20-25 минути. Залива се със смес от настърган кашкавал и яйца и се допича за още 5 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2015
Стана много вкусно. Не съм си представяла, че градинссият чай нака добре се съчетама с пилешкото, картофите, печените чушки... Ще се готви отново и отново...
9.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2015
супер рецепта
8.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2014
Ползвах 1 кг. пилешка кайма.Много вкусна мусака! Добавям в любими.
7.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
ММММ голяма вкусотийка беше :)
6.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2014
Мусаката става чудесна и вкуса и много по-добър от традиционната мусака. Много ни хареса и вече готвя мусаката по тази рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта