Пилешка мусака

ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.05.2010
Пилешка мусака
 
Необходими продукти:
1 пилe
1/2 ч. ч. ориз
1 ч. ч. нарязани гъби
2 яйца
150 г кашкавал
2 ч. ч. пилешки бульон
магданоз, черен пипер и сол на вкус
вино за заливане
домати за украса
олио за задушаването
кашкавал за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Месото се смила в кухненски комбайн или машинка за месо. Лукът се запържва с половината мазнина и после се добавя вече смляното месо, черен пипер и сол.

2
Зеленчуците се почистват. Тиквичките, морковите, чушките и картофите се нарязват на дребни кубчета, запържват се заедно с обеления чесън в другата половина от мазнината, сваля се от огъня и се прибавят нарязаните зелени подправки.
3
В намазана с масло тава се редят ред зеленчуци, ред месо и така докато свършат. Завършва се с ред нарязани на кръгчета домати, прибавя се около 1 в. ч. вино и се запича до готовност. Настъргва се кашкавал и се запича за ще 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: