Пилешка мусака

Дата: 20.05.2010
ТИТЛА: Чирак
Пилешка мусака
 
Необходими продукти:
1 пилe
олио за задушаването
домати за украса
вино за заливане
магданоз, черен пипер и сол на вкус
2 ч. ч. пилешки бульон
150 г кашкавал
2 яйца
1 ч. ч. нарязани гъби
1/2 ч. ч. ориз
кашкавал за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Месото се смила в кухненски комбайн или машинка за месо. Лукът се запържва с половината мазнина и после се добавя вече смляното месо, черен пипер и сол.

2
Зеленчуците се почистват. Тиквичките, морковите, чушките и картофите се нарязват на дребни кубчета, запържват се заедно с обеления чесън в другата половина от мазнината, сваля се от огъня и се прибавят нарязаните зелени подправки.
3
В намазана с масло тава се редят ред зеленчуци, ред месо и така докато свършат. Завършва се с ред нарязани на кръгчета домати, прибавя се около 1 в. ч. вино и се запича до готовност. Настъргва се кашкавал и се запича за ще 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта