Пилешка салата с фъстъчен дресинг и аспержи

Тайландска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 07.04.2009
Пилешка салата с фъстъчен дресинг и аспержи
 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
4-5 бланширани листа спанак
1-2 бланширани аспержи
горчица, черен пипер и сол на вкус
400 г аспержи
10 листа зелена салата
1 червена чушка
1/2 връзка рукула
сусамово семе за поръсване
1 скилидка чесън
1/2 ч. ч. слънчогледово олио
3-4 с. л. ябълков оцет
3 с. л. фъстъчено масло
3 с. л. тъмен соев сос
2 с. л. сусамово олио
1 с. л. настърган джинджифил
1 с. л. мед



Начин на приготвяне:
1
Пилешка салата с фъстъчен дресинг и аспержи
Пилешките гърди се разделят на две и във всяка половина се прави напречен разрез така, че да се получи „пеперуда”.
2
Пилешка салата с фъстъчен дресинг и аспержи 2
Поръсват се със сол и черен пипер, завиват се с фолио и се начукват, за да се изтънят.
3
Пилешка салата с фъстъчен дресинг и аспержи 3
Върху гърдите се нанася горчица на вкус, слагат се листа бланширан спанак и бланширани аспержи и се завиват на руло.
4
Пилешка салата с фъстъчен дресинг и аспержи 4
Рулата се увиват в стреч фолио, слагат се в тенджера с подсолена вода и се варят на тих огън 20 минути под капак.
5
Пилешка салата с фъстъчен дресинг и аспержи 5
Продуктите за дресинга се смесват и се пасират, като се наливат 3-4 с. л. вода.
6
Пилешка салата с фъстъчен дресинг и аспержи 6
Рукулата и листата зелена салата се накъсват, червената чушка се нарязва на тънки колелца.
7
Пилешка салата с фъстъчен дресинг и аспержи 7
Почистените аспержи се варят 3-4 минути в подсолена вода, след което се охлаждат в леденостудена вода и се нарязват на половини.
8
Пилешка салата с фъстъчен дресинг и аспержи 8
Порциите се аранжират, като в основата на подходяща чиния се сипва от дресинга, върху него се оформя купчинка от аспержи и до тях се слага нарязано на тънки филийки пилешко роле. До ролето се поставят рукула, зелена салата и колелца червена чушка.
9
Пилешка салата с фъстъчен дресинг и аспержи 9
Салатата се полива с дресинга и се поръсва със сусамово семе. Останалият дресинг се поднася в сосиера за доовкусяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: