Пилешка супа с кашкавал

Дата: 30.03.2004
Източник: Бон Апети
Пилешка супа с кашкавал
 
Необходими продукти:
крилцата и фенерът от 1 пиле
100 г кашкавал
3 щипки босилек
1 ч. л. сол
1/2 връзка листа магданоз
3 скилидки чесън
3–4 топки фиде (100 г)
50 г целина
2 моркова
200 г консервирани домати
100 г заквасена сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа с кашкавалНарязаните моркови (на колелца) и целина (на кубчета) се заливат заедно с пилешките кости с 2 л студена вода. Посоляват се и се варят около половин час.
2
Пилешка супа с кашкавал 2Свареното пиле се изважда, обезкостява се и се накъсва на малки парчета. В бульона се слагат пюрираните чесън, домати и магданоз и се оставя да ври около 10 минути. Добавя се фидето, вари се 2–3 минути и се овкусява с босилека.
3
Пилешка супа с кашкавал 3Настърганият кашкавал се разтопява на тих огън в малка тенджера. Щом започне да се стопява, се залива с няколко черпака бульон и се разбърква, докато се получи гъст сос. Температурата се намалява, сипва се сметаната и се бърка до хомогенизиране, като периодично се долива бульон. Готовата застройка се излива в супата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
много,много вкусна супа!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта