Пилешка супа с кнедли от дробчета

Богата и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за бульона:
1 пилешки фенер
1 морков
1 глава лук
1 дафинов лист
1 ч. л. черен пипер на зърна

за кнедлите:
300 г пилешки дробчета (охладени)
2 с. л. краве масло
3 филии бял хляб
1/2 ч. л. естрагон
1 яйце
сол и черен пипер на вкус

за супата:
2 стръка праз
100 г фиде
сол и черен пипер на вкус
пресен магданоз на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа с кнедли от дробчета
В дълбока тенджера се слагат пилешкият фенер, черният пипер, дафиновият лист и нарязаните наедро морков и лук. Продуктите се заливат с 2,5 л вода и се варят на слаб огън 1 час, като първоначално бульонът се отпенва.
2
Пилешка супа с кнедли от дробчета   2
След това се прецежда.
3
Пилешка супа с кнедли от дробчета   3
Пилешките дробчета се почистват и се смилат в блендер.
4
Пилешка супа с кнедли от дробчета   4
Прибавят се яйцето, маслото, естрагонът, сол, пипер на вкус, смила се.
5
Пилешка супа с кнедли от дробчета   5
Добавя се хлябът и отново се смила добре.
6
Пилешка супа с кнедли от дробчета   6
Трябва да се получи смес с консистенцията на гъста каша.
7
Пилешка супа с кнедли от дробчета   7
Празът се нарязва на шайби и се вари в бульона, докато омекне. Силата на котлона се намалава, така че бульонът да не кипи.
8
Пилешка супа с кнедли от дробчета   8
От сместа с дробчетата с помощта на две лъжици се оформят кнедли и се пускат в бульона. Супата се посолява.
9
Пилешка супа с кнедли от дробчета   9
Щом кнедлите изплуват на повърхността, се добавя начупеното фиде. Когато и то омекне, съдът се дърпа от огъня.
10
Пилешка супа с кнедли от дробчета   10
Всяка порция се поднася с прясно смлян черен пипер и наситнен магданоз.



Съвет:
Ако сместа за кнедлите е рядка, добавете още хляб или галета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: