Пилешка супа с куркума и лимон

Дата: 16.10.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
1 ч. л. настърган джинджифил
сокът от 1/2 лимон
пера зелен лук за поръсване
пера див лук за декорация
костите от 1 бр. пилешки гърди
1-2 стръка магданоз
1-2 стръка целина
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. сол
2 с. л. куркума
50 г яйчни нудълс (спагети)
30 г фъстъци
3 сварени яйца
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 люта чушка
3 с. л. ориз
2-3 с. л. олио
зърна черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа с куркума и лимонПилешките гърди се обезкостяват, костите се слагат в тенджера и се заливат с вода. Добавят се сол, черен пипер, целина и магданоз и бульонът се вари на слаб огън около 20 минути.
2
Пилешка супа с куркума и лимон 2В дълбок съд се смесват 2 с. л. куркума и 1 ч. л. сол. Слага се нарязаното на хапки пилешко месо, натрива се добре и се оставя да престои 30 минути.
3
Пилешка супа с куркума и лимон 3Лукът, чесънът и почистената от семето люта чушка се нарязват наситно.
4
Пилешка супа с куркума и лимон 4Оризът се изпича до златистокафяво в загрят сух тиган, като се разбърква периодично. След това се охлажда и се смила в мелничка за кафе.
5
Пилешка супа с куркума и лимон 5Фъстъците също се смилат, като в мелничката се слага малко от полученото оризово брашно, за да не станат на пастет.
6
Пилешка супа с куркума и лимон 6Олиото се сгорещява в дълбока тенджера. Последователно се слагат лукът, чесънът и джинджифилът и се пържат около минута.
7
Пилешка супа с куркума и лимон 7Прибавят се пилешките хапки и чушката и се запържват още 2-3 минути.
8
Пилешка супа с куркума и лимон 8След това се налива прецеденият бульон, сипват се смлените фъстъци и оризово брашно и се вари 5-10 минути, като накрая се подправя с лимоновия сок.
9
Пилешка супа с куркума и лимон 9Нудълсите се сваряват в кипнала подсолена вода, след което се изплакват, разпределят се в купички за сервиране и се заливат със супата.
10
Пилешка супа с куркума и лимон 10Порциите се гарнират със сварено яйце, поръсват се с нарязан зелен лук и се декорират с пера див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


436 ДУШИ ОНЛАЙН
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта