Пилешка супа с царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2003
Пилешка супа с царевица
 
Необходими продукти:
костите и крилцата от 1 пиле
3 кочана царевица
1 червена чушка
1 глава кромид лук
1/3 глава целина
2-3 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
10 зърна черен пипер
листа магданоз и целина за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа с царевица
Пилето се обезкостява с остър нож. Всички кости заедно с фенера и крилцата се накисват в студена вода за 10 минути.
2
Пилешка супа с царевица 2
Чушката се реже на едри парчета, целината - на кубчета, царевичните зърна се отделят от кочана, а лукът и чесънът се режат наситно. На дъното на тенджерата се поставят царевичните кочани и върху тях се изсипват останалите продукти.
3
Пилешка супа с царевица 3
Изцедените кости и крилцата от пиле се поставят в тензух, добавят се магданозът и зърната черен пипер и тензухът се завързва, така че да се получи торбичка. Поставя се в тенджера, залива се с 2,5 л студена вода и ври 30-40 минути. (Aко се използва тенджера под налягане, количеството вода трябва да е според указаното в инструкциите на тенджерата, а варенето продължава около 15 минути след кипването.)
4
Пилешка супа с царевица 4
Царевичните кочани се изваждат и от сварените кости и крилца се отделя месото. То се връща в супата и отново се кипва. Посолява се и се поръсва с накълцаните листа целина и магданоз. По желание супата може да се застрои с 1-2 с. л. сметана или 1 ч. ч. прясно мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: