Пилешка яхния с грах и фенел

Дата: 23.02.2010
Източник: Бон Апети
Пилешка яхния с грах и фенел
 
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
2 с. л. брашно
200 г домати
6–7 стръка магданоз
2 червени чушки
1 ч. л. червен пипер
3 с. л. зехтин
1 глава лук
200 г моркови
1 кубче зеленчуков бульон
150 г фенел
600 г грах
3 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешките бутчета се осоляват и се запичат в тавичка с маслото и 200 мл вода в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.
2
Лукът и морковите се нарязват наситно и се запържват в зехтина за около 2–3 минути. Налива се разтвореният в 100 мл вода бульон, добавят се грахът, нарязаните на кубчета чушки и домати и наситненият фенел. Яхнията се оставя да ври около 15 минути на умерен огън, а ако е нужно, се долива вода.
3
Накрая се добавя червеният пипер и се разбърква. Яхнията се сгъстява, като на тънка струя се налива разреденото в 100 мл студена вода брашно.
4
Яхнията се сипва в тавичката при пилешките бутчета и се пече около 5 минути на 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта