Пилешка яхния с лимон и маслини

Дата: 07.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
4 глави лук
250 г зелени маслини
1 лимон
2 ч. ч. пилешки бульон
2 с. л. зехтин
1/2 връзка кориандър
сол и черен пипер на вкус
за ароматната смес:
5 скилидки чесън
2 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. куркума
1 ч. л. червен пипер
3 с. л. зехтин
сол и пипер на вкус
за зеления ориз:
250 г дългозърнест ориз
2 връзки магданоз
1 скилидка чесън
1 дафинов лист
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Пилешка яхния с лимон и маслини
От пилешките бутчета се отстранява кожата и се разрязват надве. Хрущялчета на долните бутчета се махат.


2
Пилешка яхния с лимон и маслини 2
Приготвя се ароматната смес, като в хаванче се смачкват скилидките чесън  и се прибавят кимиона, куркумата, червения пипер и зехтина. Стрива се, докато се получи паста. Накрая се слагат сол и черен пипер. 

 


3
Пилешка яхния с лимон и маслини 3
С тази смес се намазва пилешкото месо и се оставя в купа, поктита с фолио за свежо съхранение, да престои 2 часа в хладилник.


4
Пилешка яхния с лимон и маслини 4
Зехтинът се сгорещява и в него се запържват бутчетата, до златисто. Изваждат се и се слагат в чиния.


5
Пилешка яхния с лимон и маслини 5
В същия съд се запържва лукът, нарязан на лодки, докато омекне и започне леко да се карамелизира. Налива се пилешкият бульон.


6
Пилешка яхния с лимон и маслини 6
Връща се месото, слага се и лимонът, нарязан на тънко. Похлупва се и се оставя да къкри за около 30 минути на слаб огън. Маслините се почистват от костилките и се слагат в съда, оставя се да къкри още 10 минути. Овкусява се със сол и черен пипер.


7
Пилешка яхния с лимон и маслини 7
Оризът се сварява в 500 мл вода до готовност, заедно с дафиновия лист. 


8
Пилешка яхния с лимон и маслини 8
Чесънът се нарязва наситно и се запържва в маслото. Прибавя се наситненият  магданоз и оризът. Овкусява се със сол и черен пипер.


9
Пилешка яхния с лимон и маслини 9
В чинии се оформя легло от ориза и отгоре се слага от пилешкото и маслините. Поръсва се с нарязан наситно кориандър.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2014
Днес ще я сготвя...
1.
Изпрати
лично съобщение

26.04.2014
Една от най-добрите рецепти за пилешко. Лесно се приготвя и месото става много крехко. Направих ориза с копър.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


290 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта