Пилешка яхния с маслини и нахут

Дата: 06.03.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
1 ч. л. риган
3-4 с. л. олио
1 глава лук
2 чушки
100 г маслини
400 г консервиран нахут
600 г консервирани домати
брашно за паниране
черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. риган
3-4 с. л. лимонов сок
4 с. л. олио
1/2 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешка яхния с маслини и нахутПилето се транжира на порции и всяко парче се подправя със сол, черен пипер, риган и лимонов сок.
2
Пилешка яхния с маслини и нахут 2Парчетата се овалват в брашно и се пържат в сгорещеното олио.
3
Пилешка яхния с маслини и нахут 3Чушките и лукът се нарязват на колелца и се запържват за кратко в 3-4 с. л. сгорещено олио.
4
Пилешка яхния с маслини и нахут 4Добавят се намачканите консервирани домати, нахутът и маслините.
5
Пилешка яхния с маслини и нахут 5Ястието се поръсва със захар и се посолява на вкус.
6
Пилешка яхния с маслини и нахут 6Слага се запърженото месо и се оставя да къкри под капак, като към края се овкусява с ригана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта