Пилешки бонфиленца на пара с пастет от манго и малинов сок

Дата: 23.06.2010
Източник: Бон Апети
Пилешки бонфиленца на пара с пастет от манго и малинов сок
 
Необходими продукти:
700–800 г пилешки бонфиленца
60 г майонеза
2 зелени чушки
1 манго
1 с. л. захар
150 г малини
сол и бял пипер на вкус
2 с. л. бяло вино
сокът от 1/2 лимон
2 с. л. зехтин
1 с. л. соев сос
1 с. л. куркума
2 с. л. мед
160 г фенел (резене)
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Всички продукти за маринатата се разбъркват добре и филенцата се мариноват за 1 час.

2
След това се приготвят на пара за 10 минути.
3
Мангото се обелва и се нарязва на ситни кубчета.
4
Зелените чушки също се наситняват, всичко се разбърква с майонезата и се овкусява с лимоновия сок, сол и бял пипер.
5
Фенелът се нарязва наедро, сотира се за 2–3 минути в тиган и се прибавя към пилешките бонфиленца в съда за приготвяне на пара за около 5 минути.
6
Малините се слагат в марличка заедно със захарта и се изстисква сокът от тях върху вече декорираното ястие.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта