Пилешки бутчета с ароматна кора

Дата: 03.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 долни пилешки бутчета
2 яйца
3 филии хляб за тостер
50 г орехи
6 стръка магданоз
1 с. л. суха мащерка
1/2 ч. л. сух лук
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
зехтин за поливане
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета с ароматна кораОт бутчетата се отрязват капачетата. Слагат се в тенджера с вода и мащерката и се сваряват за 15 минути.
2
Пилешки бутчета с ароматна кора 2Орехите се нарязват на много ситно (или се смилат). Хлябът се смила на фини трохи, прибавят се орехите, наситненият магданоз, червеният пипер, чесънът, лукът, сол и черен пипер. Разбърква се.
3
Пилешки бутчета с ароматна кора 3Яйцата се разбиват. Бутчетата се овалват първо в брашно, после в яйцата и накрая в ароматните трохи.
4
Пилешки бутчета с ароматна кора 4Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се поливат със зехтин. Пече се за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Поднасят се с магданоз и резени лимон, по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2016
Много вкусна панировка, но рецептата е хубава с малки бутчета, а не като мойте от мотирали кокошки :)
13.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2015
Уникално хрупкаво и вкусно!
12.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2015
Всяка седмица си ги правим,само че варът 1 час и подправките са черен,червен пипер,чесън и копър на прах,кимион,чубрица,без орехи,с трохи. Сгответе си гого,няма да съжаляваш!
11.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2015
Изглеждаха страхотно и се получиха много вкусни :) Със сигурност ще ги направя пак.
10.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2014
Варенето е излишно в тази рецепта, придава по-особен вкус на пилешкото месо. Следващия път направо ще овалвям бутчетата сурови и ще пека.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


269 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта