Пилешки бутчета с праз и гъби

Дата: 30.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
4 стръка праз лук
300 г микс от горски гъби (замразени)
150 г пушени свински бузи
300 мл бяло вино
40 г краве масло
4 стръка мащерка
2 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета с праз и гъби  Пилешките бутчета се разделят на горни и долни, а на долните се отстранява капачето. Пържат се до златисто в сух съд, като се слагат първо с кожата надолу. Изваждат се.
2
Пилешки бутчета с праз и гъби   2Свинските бузи се режат на ивички и се запържват в сух тиган до златисто.
3
Пилешки бутчета с праз и гъби   3Прибавя се почистеният и нарязан на шайби праз. Когато омекне, се налива бялото вино и се разбърка.
4
Пилешки бутчета с праз и гъби   4Сместа се прехвърля в тава, овкусява се със сол и пипер, добавят се размразените горски гъби. Отгоре се поставят бутчетата.
5
Пилешки бутчета с праз и гъби   5Поръсват се с листенца мащерка, сол и черен пипер на вкус.
6
Пилешки бутчета с праз и гъби   6Намазват се със смес от масло и мед.
7
Пилешки бутчета с праз и гъби   7Ястието се пече в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
Полина Петрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта