Пилешки бутчета със соев сос

Дата: 01.02.2016
Източник: Stefka Stoyanova
ТИТЛА: Хоби готвач
 
Необходими продукти:
2 кг пилешки бутчета
50 г мариновани сушени домати
10 с. л. соев сос „Кикоман“
2 с. л. мед
2 щипки черен пипер
1 с. л. лют червен пипер
за топлата салата:
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 жълта чушка
200 г гъби
2 скилидки чесън
2 глави лук
3 с. л. зехтин
3-4 с. л. соев сос „Кикоман“
2-3 с. л. балсамов оцет
1 с. л. мед
прясно смлян черен пипер
няколко листенца мента
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Измийте пилешките бутчета и ги подсушете. Разполовете доматите. Мариновайте бутчетата и доматите за 30 минути със соевия сос „Кикоман“, меда, черния и червения пипер.
2
Сложете бутчетата в тава, заедно с маринатата и ги печете 40 минути в предварително загрята на 200 грауса фурна, като периодично ги поливате с маринатата.
3
Нарежете гъбите и чушките на едри парчета.
4
Счукайте чесъна, а лука нарежете на кръгчета.
5
Сгорещете олиото в грил тиган и изпържете в него чушките, гъбите, чесъна и лука, заедно със соевия сос „Кикоман“, балсамовия оцет и меда.
6
Сервирайте порциите пиле и салата, декорирани с листенца мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта