Пилешки дробчета

Дата: 09.05.2014
Източник: гергана
ТИТЛА: Експериментатор
Пилешки дробчета
 
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета
1 глава лук
1 връзка зелен лук
4 скилидки чесън
1 кубче зеленчуков бульон
1 с. л. краве масло
суха мащерка
сол
черен пипер
1 с. л. зехтин
1 връзка магданоз
50 мл бяло вино
2 ч. л. лимонов сок
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета Накълцаните наситно лук и чесън запържваме в зехтина до златисто.
2
Пилешки дробчета  2След това добавяме пилешките дробчета, като ги овкусяваме със сол, черен пипер и суха мащерка. Готвим около 15 минути.
3
Пилешки дробчета  3След като дробчетата променят малко цвета си, добавяме кравето масло и стритото кубче зеленчуков бульон, разбъркваме и оставяме да си къкри.
4
Пилешки дробчета  4Когато видите, че започват да се позапичат и да се изпарява течността, добавяте бяло вино и лимонов сок.
5
Пилешки дробчета  515 минути преди да свалите от огъня, добавяте накълцаната връзка зелен лук и разбърквате.
6
Пилешки дробчета  6Когато свалите от котлона, поръсвате с наситнения магданоз и поднасяте.




Съвет:
Ястието може да се приготви и на тиган - важното е, тиганът да е с незалепващо покритие и да не се готви на много силен котлон.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта