Пилешки дробчета и кнедли с шунка

Дата: 14.10.2011
Източник: Бон Апети
Пилешки дробчета и кнедли с шунка
 
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета
3 глави шалот
1 скилидка чесън
20 г краве масло
4 с. л. зехтин
125 мл десертно вино
125 мл пилешки бульон
1 стрък розмарин
2 с. л. наситнен магданоз
1 дафинов лист
4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
за кнедлите:
6 стари земела
125 г варена шунка
2 яйца
1 малка глава лук
1 ч. ч. прясно мляко
20 г краве масло
кората от 1/2 лимон
1 малка връзка магданоз
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета и кнедли с шунка
Дробчетата се измиват, подсушават се и се овкусяват със сол и черен пипер. След това се пържат за кратко в сгорещения зехтин (на порции). Изваждат се и се оставят на топло.


2
Пилешки дробчета и кнедли с шунка 2
В същата мазнина, ако е необходимо, се долива още малко, се слагат наситнените шалот и чесън, деглазира се с виното, слагат се розмарина, мащерката и дафиновия лист и се оставят да се варят, докато омекнат. Залива се с бульона и сосът се редуцира. Дафиновият лист, мащерката и розмаринът се отстраняват.

 


3
Пилешки дробчета и кнедли с шунка 3
В съда се добавят маслото и пилешките дробчета. Задушават се за няколко минути и се поръсват с магданоза.


4
Пилешки дробчета и кнедли с шунка 4
Земелите се нарязват надребно и се заливат с топлото мляко. Покриват се с капак и се оставят за половин час да поемат течността.


5
Пилешки дробчета и кнедли с шунка 5
Лукът се наситнява и се задушава в маслото. Когато е готов, се прибавя към омекналите земели.


6
Пилешки дробчета и кнедли с шунка 6
Яйцата се разбиват и също се добавят, заедно със солта и настърганата лимонова кора.


7
Пилешки дробчета и кнедли с шунка 7
Шунката се нарязва на малки кубчета и се слага в сместа. Добавя се и наситненият магданоз.


8
Пилешки дробчета и кнедли с шунка 8
Омесва се тесто, от което се правят 4 еднакви по големина топки, които се слагат във вряща подсолена вода за около 15 минути.


9
Пилешки дробчета и кнедли с шунка 9
Вадят се от водата с решетъчна лъжица и се поднасят към пилешките дробчета.

 


Съвети:

Кнедлите могат да се поднесат със запържена в масло галета.

Не е добре да се преваряват, защото ще се разпаднат.








 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта