Пилешки дробчета и сърца на грил

Добре овкусени и перфектно запечени
Източник: Бон Апети
Дата: 23.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за пилешките дробчета:
500 г охладени пилешки дробчета
20 мл светъл соев сос
олио за намазване

за пилешките сърца:
500 г пилешки сърца (охладени и почистени)
50 мл светъл соев сос
30 г джинджифил
1 скилидка чесън
1 ч. л. кафява захар
2 с. л. олио

за поднасяне:
1/2 хляб
1 скилидка чесън


Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета и сърца на грил
Дробчетата се почистват, нарязват се на парчета, нанизват се на шишове и се намазват с олио.
2
Пилешки дробчета и сърца на грил 2
Запичат се на скара и когато са почти готови, се мажат със соев сос, за да се глазират, след което се оставят за кратко на скарата.
3
Пилешки дробчета и сърца на грил 3
Джинджифилът се настъргва и се смесва със смачкания на паста чесън, захарта, олиото и соевия сос.

4
Пилешки дробчета и сърца на грил 4
Сърцата се нанизват на шишчета и се намазват със сместа.
5
Пилешки дробчета и сърца на грил 5
Готвят се върху намазнена и добре нагорещена скара.
6
Пилешки дробчета и сърца на грил 6
Хлябът също се запича на скара.
7
Пилешки дробчета и сърца на грил 7
След това се натърква със скилидка чесън.
8
Пилешки дробчета и сърца на грил 8
Готовите шишове се поднасят с хляба.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2015
супер
1.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2015
И биричка...страхотно мезе!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: