Пилешки дробчета с карамелизиран праз лук

Дата: 22.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг охладени пилешки дробчета
150 г свински бузи
5 стръка праз
500 г бял хляб (ненарязан)
80 г топени сирена (4 триъгълничета)
1 сушена червена люта чушка
600 мл пилешки бульон
30 г краве масло
30 мл зехтин
30 мл олио
5 стръка салвия
зехтин за поливане
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета с карамелизиран праз лук
Празът се нарязва на шайби с дебелина 1 см. Запържва се в сгорещените зехтин и масло, заедно със сушената люта чушка, докато стане карамелен (20 минути).

 


2
Пилешки дробчета с карамелизиран праз лук 2
В олиото се запържват свинските бузи, нарязани на кубчета, до златисто.

 

 


3
Пилешки дробчета с карамелизиран праз лук 3
След това се прибавят пилешките дробчетата, нарязани надве, и също се запържват до златисто, но без да се препържват.


4
Пилешки дробчета с карамелизиран праз лук 4
Хлябът се нарязва на кубчета, полива се със зехтин и се запича в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до златисто.

 


5
Пилешки дробчета с карамелизиран праз лук 5
В тава за печене се слагат кубчетата хляб, дробчетата, свинските бузи, карамеленият праз, нарязаната салвия и топените сирена. Налива се топлият бульон, разбърква се, овкусява се със сол и черен пипер, полива се със зехтин и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути.

 


6
Пилешки дробчета с карамелизиран праз лук 6
Ястиети се поднася веднага, украсено с листа салвия.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2014
Горе-долу добре се получи, част от крутоните станаха глетави.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Е,браво! Тази рецепта я правя няколко пъти ,без свинските бузи,много е хубаво ястието !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта