Пилешки гърди, пълнени с кашкавал и гъбен сос с горчица

Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2005
Пилешки гърди, пълнени с кашкавал и гъбен сос с горчица
 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
100 г кашкавал
зелената част на 2 стръка пресен лук
2-3 щипки босилек (1/2 ч. л. сух)
100 мл течна сметана
30 г масло
200 г печурки
бялата част на 2 стръка пресен лук
1 ч. л. едрозърнеста горчица
1 с. л. зехтин
1 с. л. бяло вино
2-3 щипки индийско орехче
черен пипер и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пилешки гърди, пълнени с кашкавал и гъбен сос с горчица
Настърганият кашкавал се смесва с наситнената зелена част на лука и босилека.
2
Пилешки гърди, пълнени с кашкавал и гъбен сос с горчица 2
Гърдите се обезкостяват, като се внимава да не се скъсат бон филетата. Посоляват се. Разрязват се напречно и се пълнят с кашкавалената плънка. Поръсват се и отгоре. Отворите се захващат с клечки за зъби.
3
Пилешки гърди, пълнени с кашкавал и гъбен сос с горчица 3
Поставят се в сух тиган с кожата надолу и се запичат. След това се пекат в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна около 10-15 минути.
4
Пилешки гърди, пълнени с кашкавал и гъбен сос с горчица 4
Гъбено-горчиченият сос се приготвя, като нарязаните на филийки гъби и наситненият лук се запържват в предварително загрятото масло и зехтин.
5
Пилешки гърди, пълнени с кашкавал и гъбен сос с горчица 5
Щом гъбите се зачервят, се добавя горчицата, налива се виното, разбърква се и се оставя виното да се изпари. Налива се сметаната, посолява се, подправя се с черен пипер и индийско орехче.
6
Пилешки гърди, пълнени с кашкавал и гъбен сос с горчица 6
Преди сервиране клечките за зъби се изваждат и месото се сервира със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


223 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: