Пилешки гърди с барбекю сос

Дата: 14.08.2012
Източник: Бон Апети
Пилешки гърди с барбекю сос
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки гърди
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
2 с. л. краве масло
2 с. л. синап
1 ч. ч. ябълков сайдер
1 ч. ч. кетчуп
1/2 ч. ч. вода
2 с. л. меласа
1 с. л. сос „Уорчестър”
2 ч. л. пушен лют червен пипер
2 ч. л. сух риган
2 ч. л. суха мащерка
1 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки гърди с барбекю сос
Чесънът и лукът се нарязват наситно и се запържват до златисто в маслото.

 


2
Пилешки гърди с барбекю сос 2
Синапът се стрива в хаванче и заедно с останалите продукти за соса, се добавя към лука и чесъна. Оставя се да къкри на слаб огън за 30 минути.

 


3
Пилешки гърди с барбекю сос 3
Готовата смес се прецежда и се охлажда.

 


4
Пилешки гърди с барбекю сос 4
Месото се намазва със зехтин, овкусява се със сол и черен пипер и се пече на барбекю. Сервира се със соса.


 






Съвет: Останалият сос може да съхранявате в хладилник до 1 месец.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


290 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта