Пилешки гърди с плънка от маслини и бадеми

Дата: 01.05.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди с кости
1-2 щипки индийско орехче
1 скилидка чесън
80-100 г масло
100 г сирене "Грюер"
200 мл прясно мляко
200 мл готварска сметана
4 картофа (1/2 кг)
3-4 стръкчета магданоз
1 ч. ч. зеленчуков или пилешки бульон
30 г масло
50 г бадеми
50-100 г обезкостени маслини
бял пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки гърди с плънка от маслини и бадемиКартофите се обелват и се нарязват на тънки колелца. Нареждат се в намазнена тава, като леко се припокриват. Отгоре се намазват с масло и се поръсват със сол и бял пипер. По същия начин на редове се подреждат и останалите картофи.
2
Пилешки гърди с плънка от маслини и бадеми 2Сметаната се сипва в тенджера, поръсва се с индийско орехче и сол и се загрява.
3
Пилешки гърди с плънка от маслини и бадеми 3При загрятата сметана се налива прясното мляко, добавя се настърганото сирене "Грюер", леко се посолява и се поръсва със счукания чесън. Разбърква се добре.
4
Пилешки гърди с плънка от маслини и бадеми 4Когато сиренето се разтопи, сосът се сваля от котлона и с него се заливат картофите. Огретенът се пече около 40-60 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
5
Пилешки гърди с плънка от маслини и бадеми 5Маслините и половината бадеми се нарязват наситно и се смесват с мекото масло.
6
Пилешки гърди с плънка от маслини и бадеми 6В пилешките гърди се прави разрез, в него се слага от плънката и отворът се затваря с клечки за зъби.
7
Пилешки гърди с плънка от маслини и бадеми 7Гърдите се поставят в тава и се заливат с топлия зеленчуков бульон. Тавата се покрива с фолио, поставя се в предварително загрята на 200-220 градуса фурна и месото се пече около 25 минути.
8
Пилешки гърди с плънка от маслини и бадеми 8Останалите бадемови ядки се смилат и се запичат на сух тиган. След това се заливат със соса от печеното пилешко.
9
Пилешки гърди с плънка от маслини и бадеми 9Ядките се подправят с наситнен магданоз и се овкусяват с лимонов сок. Щом течността се редуцира, сосът се оттегля от котлона.
10
Пилешки гърди с плънка от маслини и бадеми 10Пилето се сервира с гарнитура от огретен и се полива с бадемовия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта