Пилешки гърди с топено сирене и доматен сос с босилек

Източник: Бон Апети
Дата: 16.11.2006
Пилешки гърди с топено сирене и доматен сос с босилек
 
Необходими продукти:
200 г пилешко филе
150 г топено сирене
2 яйца
2 филии хляб
1 скилидка чесън
2-3 с. л. зехтин
4-5 стръка пресен магданоз
брашно за паниране

за соса:
400 г стерилизирани домати
10 листа пресен босилек
2 скилидки чесън
1 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Пилешки гърди с топено сирене и доматен сос с босилек
Филиите се запичат на сух тиган от двете страни, след което се смилат на фини трохи. Яйцата се слагат в купа и се разбиват с 1 с. л. студена вода и с наситнените магданоз и чесън.
2
Пилешки гърди с топено сирене и доматен сос с босилек 2
Пилешките гърди се разрязват на половина, след това се разрязват напречно, за да се изтънят. Панират се последователно в брашното, в разбитото яйце и в приготвената от филиите галета. Пържат се за около 1 минута от всяка страна в предварително загретия зехтин.
3
Пилешки гърди с топено сирене и доматен сос с босилек 3
Стерилизираните домати, чесънът, босилекът и зехтинът се смесват, посоляват се и се пасират.
4
Пилешки гърди с топено сирене и доматен сос с босилек 4
Пилешките гърди се поливат с приготвения сос и върху него се поставя нарязаното на колелца топено сирене. Ястието се пече при горно нагряване в предварително загрята на 220 градуса фурна, докато сиренето се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2015
Страшно вкусна рецепта! Приготвих я на един от рожденните ми дни и всички си облизахме пръстите! Определено ми е една от любимите!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: